Feriefridage

Hvad er feriefridage for noget?

Feriefridage er betalte fridage, udover de 5 ugers ferie du har jf. ferieloven.

Overenskomstansatte har ret til feriefridage jf. deres overenskomst. Er du ikke overenskomstansat, har du ikke ret til feriefridage, men mange virksomheder vælger dog at give feriefridage til medarbejderne alligevel.

Som overenskomstansat har du krav på 5 feriefridage per ferieår. Dog skal der i de fleste tilfælde opnås en vis anciennitet for at have ret til feriefridagene. Det er typisk efter 9 måneders ansættelse, at man får feriefridagene tildelt.

Er du ikke på fuldtid, bliver feriefridagene reduceret tilsvarende.

Medarbejderne får fuld løn på feriefridagene, og lønnen behandles ligesom almindelig løn og skal således indgå i beregningen af pension, feriepenge og fritvalgsbidraget.

Der er forskellige regler i forhold til at få ikke afholdte feriefridage udbetalt, ligesom fristen for ansøgning af udbetaling dertil. Her er det vigtigt, at man tjekker op på reglerne i den overenskomst, man arbejder under. I forbindelse med medarbejdere, som fratræder, er det også vigtigt at orientere sig om de regler, der er for afregning af feriedagene.

Fravalg af feriefridage

Hvis medarbejderen ikke ønsker at gøre brug af sine feriefridage og derudover er ansat under overenskomst, har medarbejderen også en fritvalgsopsparing. Så kan medarbejderen ”sælge” sine feriefridage for en procentdel ekstra til fritvalgsopsparingen. 1 feriefridag svarer til 0,5%.

Som kunde ved Dansk Løn Service står vi altid til rådighed for at hjælpe jer med at forstå den nyeste ferielovgivning og alt, der hører dertil. Vi er eksperter i løn og lønadministration og prioriterer at kunne give vores kunder den bedste service. For at høre mere kan du kontakte hos gennem kontaktformularen nedenfor, ringe på tlf. 8686 9383 eller sende en mail til kontakt@dkls.dk.

Ring mig op

Hør mere om, hvordan vi hjælper med at skabe øget bundlinje gennem optimerede lønprocesser.

Ja tak, jeg vil gerne ringes op.

  • Ved indsendelse af denne formular accepterer du behandling af dine data jvf. vores privatlivspolitik.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Rul til toppen