Løn FAQ

Herunder finder du svar på spørgsmål om løn. Har du spørgsmål til andet, end vi giver dig svar på her, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 8686 9383 eller udfylde formularen nedenfor.

Hvem laver løn?

Der er flere profiler, som kan lave lønstyring. Lønbogholdere laver ofte løn, men har du nogen i din virksomhed med erfaring på området, kan I sagtens selv lave det. Der findes også mange muligheder for at få hjælp udefra, og her kan et lønbureau være en god samarbejdspartner. Vil I gerne have flyttet lønafregningen helt ud af huset, kan I outsource opgaven. Det er blandt andet dét, Dansk Løn Service laver for vores kunder, og vi guider dig også gerne på vej til at finde den rigtige løsning.

Hvordan laver man løn?

Når man skal lave løn, bruger man et lønsystem. Det er et lønprogram, der er skabt til at beregne løn, og derfor er det en stor hjælp.

Her laves lønnen med data om modtageren, registrering af indberetninger, beregning af løn, håndtering af ferie og pension, håndtering af skat, AM-bidrag, ATP mv., lønbogføring, håndtering af lønsedler og opdatering af satser ifølge eksempelvis overenskomster.

Hvad er et lønsystem?

Et lønsystem er et program, der er udviklet til at hjælpe med at lave lønadministration. Det er programmeret til at beregne løn med alle de faktorer, der er en del af det. Her skal lønnen indberettes og så klarer systemet i store træk resten af arbejdet. Det giver dig en høj grad af sikkerhed for, at det bliver gjort korrekt, og sparer dig for tid samt letter tastearbejdet.

Se vores lønsystem Kvikløn.

Hvad er lønservice?

Lønservice er løn outsourcing, hvor en ekstern part håndterer lønadministrationen for en virksomhed. Lønservice inkluderer flere områder fra personaleadministration til produktionsstyring og løn. Effektivisering af løn og optimering af processerne for lønkørsel er vigtige dele af lønservice.

Hvad er lønkørsel?

Lønkørsel er administrationen af selve lønnen i den proces, hvor man behandler lønnen fra registreret tid til udbetalingen. Det inkluderer beregning af skat og andet, der skal fratrækkes lønnen inden den bliver udbetalt.

Ring mig op

Hør mere om, hvordan vi hjælper med at skabe øget bundlinje gennem optimerede lønprocesser.

Ja tak, jeg vil gerne ringes op.

  • Ved indsendelse af denne formular accepterer du behandling af dine data jvf. vores privatlivspolitik.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Rul til toppen