Kender du reglerne om personalegoder 2021?

Det er aldrig sjovt at få en gave, man bliver glad for, men så lige pludselig skal betale skat af. Derfor er det vigtigt som arbejdsgiver at være opmærksom på reglerne omkring personalegoder 2021.

Kørsel i firmaets regi

Kører du for din arbejdsgiver, får du 3,44 skattefrie kroner per km, du kører. Det gælder op til de første 20.000 km. Det er dog vigtigt at huske at gemme køresedler til dokumentation, hvis SKAT en dag vil have indsigt i jeres kørte kilometer.

Får I kaffe og kage på kontoret? Så skal det holdes under den magiske grænse

Kaffe, kage og frugtordninger bliver betragtet som en gave fra arbejdsgiver til medarbejder. Her er det vigtigt ikke at krydse den magiske grænse på de 6.500,-. Dette kan også kaldes bagatelgrænsen.

Er din arbejdsgiver i gavehumør, skal det holdes på 1.200,- i 2021

Vil din arbejdsgiver gerne belønne dig med en rejse, ny cykel eller andet oveni lønningsposen, skal du huske, at alt over de 1.200,- kommer medarbejderen til at betale skat af. Det gælder også for jubilæums, bryllups- og fødselsdagsgaver. Derfor er det måske ikke så eftertragtet en gave at få alligevel. Alle pengegaver skal dog beskattes uanset beløbets størrelse.

Arbejdsgiverne kan også være i julehumør og vil belønne sine medarbejderen med en julegave. Her er grænsen på skattefri julegave på maks. 900,- inkl. moms i 2021.

Samlet må gaver fra arbejdsgiver til medarbejder ikke overstige maksbeløbet på 1.200,- inkl. moms per år i 2021.

Hvis du som arbejdsgiver gerne vil sende dine medarbejdere på uddannelse, er det skattefrit!

Endelig en ting, hvor skattefar ikke kommer og tager dine penge, fordi du vil være god ved dine medarbejdere. Her kan arbejdsgiver nemlig give den fuld skrald i forhold til at sende medarbejdere på uddannelse, uden at medarbejderen risikerer et skattesmæk. Så dine medarbejdere kan sagtens efter- og videreuddanne sig uden at skulle tænke på skat.

Så hvad er det arbejdsgiver og medarbejdere skal huske:

  1. Undgå pengegaver, de er skattepligtige fra 1,-
  2. Husk at gemme køresedler for skattefri kørsel
  3. Julegaver må højst inkl. moms udgøre 900,- i 2021
  4. Andre gaver har et max. på 1.200,- i 2021
  5. Bagatelgrænsen til, kaffe, kage og frugt er på 6.500 i 2021
  6. Kurser og uddannelse er skattefrie

Som kunde ved Dansk Løn Service kan du altid ringe til os og stille alle de spørgsmål du skulle have om personalegoder. En høj service er altid inkluderet i vores lønadministration, hvor vi er opdaterede på alt, så du ikke behøver bruge tid på det.

Ring mig op

Hør mere om, hvordan vi hjælper med at skabe øget bundlinje gennem optimerede lønprocesser.

Ja tak, jeg vil gerne ringes op.

  • Ved indsendelse af denne formular accepterer du behandling af dine data jvf. vores privatlivspolitik.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Rul til toppen