Hvad er aconto-løn?

Vi kan vel få på ”klods” ligesom i de gode gamle dage ved købmanden?

Det er ved at være mange år siden, man fik skrevet på regningen hos den lokale købmand, hvis man ikke lige havde penge med. Det gjorde også, at mange kunne komme til at skylde rigtig mange penge, fordi regningen hobede sig op.

I dag tør vi godt sige, det ikke foregår mange steder, hvis det overhovedet gør. Men du kan alligevel finde en snært af ”de gode gamle dage”, hvor du kan få noget på forhånd: en aconto-løn.

Får du en aconto-løn betyder det helt præcist, at din arbejdsgiver laver en helt almindelig bankoverførsel til dig som medarbejder. Det kan være midt i måneden, hvor du mangler nogle penge og ikke kan vente til din normale lønudbetaling. Denne løsning kan få medarbejderen til at føle sig mødt, tilgodeset og mindre frustreret over en situation med manglende penge. Medarbejderen vil så få acontobeløbet modregnet i sin næste lønudbetaling. I Dansk Løn Service anbefaler vi ikke, at arbejdsgiver udbetaler mere end 50% af bruttolønnen. Så er der taget højde for betaling til eksempelvis skat og pension, når den rigtige løn skal behandles og acontobeløbet skal modregnes.

Ring mig op

Hør mere om, hvordan vi hjælper med at skabe øget bundlinje gennem optimerede lønprocesser.

Ja tak, jeg vil gerne ringes op.

  • Ved indsendelse af denne formular accepterer du behandling af dine data jvf. vores privatlivspolitik.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Rul til toppen