Ferieloven for nyansatte

Dansk Løn Service - Ferieloven for nyansatte

Hold ferie med løn allerede efter én måned!

Er du ny på arbejdsmarkedet, skal du ikke længere vente et helt år, før du kan holde ferie med løn. Den nye ferielov, der træder i kraft d. 1/9-2020 giver dig nu muligheden for at afholde ferie med løn, allerede efter den første måned.

Der opspares stadig 25 feriedage i den nye ferielov, dvs. 2,08 dag per måned. Men i stedet for at optjeningsåret er fra 1. januar til 31. december med afholdelse 1. maj til 30. april, som det var med den gamle ferielov, så er der større fleksibilitet i den nye ferielov. Her får man en længere afholdelsesperiode, som fremover vil være fra 1. september til 31. december året efter. Det vil sige, at du nu har 1 år og 4 måneder til at afholde din ferie i.

Dine 25 feriedage opsparer du løbende fra 1. september 2020, og det vil sige at allerede efter september måned 2020, kan du holde 2,08 dags ferie med løn i oktober.

Ansat i kort tid?

Er du ansat i en tidsbegrænset stilling eller stopper efter få måneder og ikke har nået at bruge dine opsparede feriedage. Så frygt ikke.

Dine optjente feriedage vil blive afregnet med 12,5% af den ferieberettiget løn når du fratræder. Du vil derefter kunne søge om dine feriepenge på borger.dk når du holder ferie et andet sted uden løn fra den nye arbejdsgiver hvor der evt. ikke er optjent nok ferie med løn.

Har du flere spørgsmål til den nye ferielov kan du klikke her, eller blive kontaktet af os gennem formularen nedenfor.

Hør mere om, hvordan vi hjælper med at skabe øget bundlinje gennem optimerede lønprocesser.

Ring mig op

Hør mere om, hvordan vi hjælper med at skabe øget bundlinje gennem optimerede lønprocesser.

Ja tak, jeg vil gerne ringes op.

  • Ved indsendelse af denne formular accepterer du behandling af dine data jvf. vores privatlivspolitik.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Rul til toppen